Adoro le onde del mare I adhuroj valët e detit.....


I  adhuroj valët e detit
Aty ku feks dashuria,
Nën shkëlqimin hyjnor të hënës
shfaqet bota lakmitare e pasioneve…

E dua shushurimën e ngërthimeve  
Të natyrës së detit me natyrën e njeriut,
Kur valët puthen ethshëm
Nën këmbë të gaforreve,
Të dashuruarit shpëlajnë emocionet
Nën këmbët e hënës…

Kridhem në koloritin blu të detit
Sytë e mi marrin ngjyrën e qiellit,
Si shtegtare e zjarrtë e shpirtit të lakmuar
Përkëdhel puthjet natyrore me xhelozi,
Përse valët dashurohen përjetësisht,
Dhe njerëzit shpesh kanë një fund të trishtë?

Il tuo profumo


 Ti ho mai detto
quanta invidio il tuo profumo?

Ti ho mai detto
che le tue sfumature
mi riempiono di gioia?

Ti ho mai detto
quanto mi piace
quando soffia il vento
il mormorio dei tuoi petali
l'alba emane il suo profumo?

Ti ho mai detto...
se dovesse cadere il mondo intero
io, ti... coglierò un giorno


Monolog


Nuk e di se ç''kèrkova
nè atè hon tè gjatè.
njè tè fshehtè brènda meje
o njè mjegull nè sytè e tè vèrtetès?
kèrkova padrejtèsinè e lagur nga shiu i çmendur i pranverès?
njè cast analizoj veten;
po hè moj vajzè e uruar
_ c'kèrkon nga jeta
dhe cfar pret nga ajo?
zèrat e natès pèrpèliten
nè mèndjen e hardepsur
si tè mbytur nè njè pus pa ujè.
e ç'e mbyt veten moj me mendime
lère zèrin tè jehojè
shpirtin mos e bèj robinè tè zemrès
jeto njè çast dhe mos mendo.
shih rrezet e diellit qè tè buzèqeshin
s'tè duhet hija qè zhduket nè asgjè.Monologo


Non so
cosa andai a cercare
in quel lungo abisso
una verita nascosta dentro di me
o la nebbia negli occhi della verità?
un ingiustizia bagnato dalla primavera pazza?...
domandai a me stessa;
_ ma cosa vuoi dalla vita
e cosa ti aspetti da essa?
le voci della notte torcevano
nella mente come se annegassero
in un pozzo senza acqua.
e cosa ti tormenti con pensieri
lascia la voce echeggiare
libera l'anima
che non diventi prigioniera del cuore
vivi l'attimo e non pensarci.
guarda come ti sorride il sole
cosa t'importa di un ombra che alla luce sparisce nel nulla.
S'èshtè faji yt


Ti e fshehur si hajdute
me gjysèm dritèzè nèn re
s'mè flet por me sy me thua;
mos u trishto,
s'èshtè faji yt
qè bota mbytet nè njè lugè ujè.